Fakta om Thailandsk madkultur

Foodfare Blog 0 Comments

Det Thailandske køkken er forrygende farverigt

Det Thailandske køkken er forrygende farverigt, sundt og indeholder typisk ingredienser chili, koriander, citrongræs, hvidløg, ingefær, kokosmælk, kaffir blade, lime, basilikum, mynte, tamarine, soya og fiskesovs, der giver en skøn aroma, når man laver thailandsk mad.

Typisk for et thailandsk måltid er, at det består af flere forskellige retter.

Mange thailandske retter spises både som morgenmad, frokost eller middag, og består af  Supper, fisk, skaldyr, kylling og andre typer af kød med masser af grøntsager, nudler og jasminris som tilbehør. Der er stor variation på brugen af krydderier, og visse retter er meget stærkt krydrede, mens andre er milde eller sur/søde.

Det thailandske køkken er kendt for sine flotte anretninger med fint udskårene dekorationer, hvor der gøres en dyd ud af at lave mange dekorationer af råvarerne i helt kunstneriske udformninger.

Et ordsprog går på, at man bliver lykkelig af at spise thai-mad, eftersom den gode smag giver Jer velbehag, ikke blot under selve måltidet, men også længe efter den sidste mundfuld.

Gode råd om Thai mad og det Thailandske køkken

Et typisk thailandsk måltid består oftest af flere retter mad. Som regel af 3-5 retter og nogle gange, endnu flere. Grøntsager er en vigtig bestanddel i det thailandske køkken og man spiser generelt ikke så meget kød, som vi f.eks. gør I Danmark.

Oftest sidder man på gulvet og spiser i Thailand, og alle retter serveres samtidigt, hvor man sidder med hver sin tallerken med ris, og smager på lidt af hver ret.

Mange folk i Thailand spiser stadig med fingrene, såfremt det er muligt, men med den stigende vestlige indflydelse i landet, så er det efterhånden blevet mere og mere normalt at spise med ske og gaffel, dog spiser man ikke med kniv i Thailand.

Måden man spiser på er, at man spiser med en ske (i spisehånden), og bruger gaflen i  den anden hånd til at hjælpe maden op på skeen.

Er der tradition for, at alt mad fra Thailand er stærkt ?

Nej, det er ikke alt mad fra Thailand, der er stærkt. Det Thailandske køkken har en stor variation og byder på alt fra det helt milde, til det meget stærke og fra det sure til det søde over til det bitre, og når man får Thailandsk mad i Danmark, så er den tilberedt på en måde, så det passer til de danske smagsløg – selvom dette er meget forskelligt fra den traditionelle måde at lave thai mad på.

Udover den fantastiske smag, så er Thai-mad også kendetegnet ved dens meget flotte farver og delikate dufte.

Her er nogen gode råd, når du skal spise Thai-mad

Thai-mad er meget baseret på, at man ikke sammenblander de enkelte retter for meget, da det vil ødelægge smagsoplevelsen af de enkelte retter. I stedet kan anbefales, at man tager lidt ris, og en ret af gangen og gentager dette med de andre retter. På den måde undgår du at det hele bliver blandet sammen og dermed kan komme til at smage ens, og drik gerne rigeligt med vand, så du løbende får renset dine smagsløg.

Thai-mad og drikkevare

Generelt går øl og vand bedst til Thai-mad. Mange synes ikke rødvin er så velegnet til denne type mad, mens hvidvin kan være et alternativ til øl og vand.

Kvaliteten af Thailandsk mad

Den rigtige thai kok benytter kun de autentiske thailandske grøntsager, som bliver fløjet direkte ind fra Thailand. I Thailandske kvalitets køkkener, ser du ikke billige optøede grøntsager, men alt bliver lavet nøjagtig ligesom I Thailand og kun med de samme ingredienser, som man bruger I det autentiske thailandske køkken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *