Mad Fra Syditalien

Foodfare Blog 0 Comments

Maden fra det sydlige Italien

Maden fra det sydlige Italien er velkendt for de fleste. De fleste har prøvet diverse pizza og pasta retter, som primært hidrører fra Syditalien. Endvidere er den specielle smag af olivenolie og tomater er også mere sandsynlig i retterne fra Syditalien end i retterne i det nordlige Italien.

Den lange høstsæson giver mulighed for produktion af rigtig gode grøntsager, hvilket præger mange af de Syditalienske retter. Endvidere giver Syditaliens lange kyststrækninger rige muligheder for en rigeligt og varieret mængde af fiske- og skaldyrs retter.

Pizza fra Syditalien

Pizza fra Syditalien er meget anderledes (og bedre) end man kan finde det i København, hvilket også gælder for spaghetti og deres fantastiske lasagner. Årsagen er den simple, at gode retter starter med gode råvare, og det er i det syditalienske område (især området omkring Napoli), at markerne giver den bedste durum-hvede, hvilket er grundlaget for Syditaliens fantastiske pizza og pasta retter. Du kan eksempelvis ikke finde en bedre ricotta nogen andre steder.

De solrige skråninger ved Mount Vesuvius i Syditalien gør andet end at producere vindruer i verdensklasse. De leverer jorden og varmen, der giver San Marzano tomaterne deres gode smag. De bliver så most og lavet til marinader, der beundres verden over

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *