Madoplevelser Med Det Italienske Køkken

Foodfare Blog 0 Comments

Traditionelle italienske retter

Det kan godt være, at du foretrækker de traditionelle italienske retter, som de fleste danskere  forbinder med Italien. Men udover de mest almindelige italienske retter, er der også en række andre spændende kulinariske specialiteter.

Tomatsauce og pasta, de typiske syditalienske ingredienser, har deres fans over hele verden og det er de færreste steder i verden, hvor du ikke kan tage hen og få en pizza. Modsat er det med eksempelvis Sicilianske saucer som er nogen af de bedst holdte kulinariske hemmeligheder fra Italien, og når verden på et tidspunkt finder frem til disse fantastiske specialiteter, så vil efterspørgslen efter at få fat i disse uopdagede specialiteter stige markant. Eksempelvis kan du sagtens få en almindelig gammeldags italiensk marinade, men prøv den sicilianske version og der vil være stor sandsynlighed for, at du vil glemme de gamle traditionelle mariader, for fremover at nyde disse sicilianske marinader.

Italiensk brød

Italiensk brød er en anden af disse mindre kendte specialiteter i det italienske køkken. Mange af os danskere kender foccacia, som du kan få på mange italienske pizzarier, men har du også prøvet at spørge efter piadina eller ciabatta. Prøv det, og det er måske disse brød, som du vil foretrække, når du fremover skal have italiensk brød.

Sammen med brødet skal du også ofte bruge ost, og det er ofte en opfattelse, at franskmændene er specialisterne på oste området – glem det – det italienske køkken har masser af delikate oste med over 400 forskellige typer – prøv det. Erstat eksempelvis gorgonzolaen med en god fortina i din fondue og der vil være stor sandsynlighed for, at du går fra det være ”oste frankofil” til støvlelandets oste specialiteter. Hvis du endnu ikke er overbevist prøv en abbamare fra den solrige ø, Sardinien, så begynder vi at nærme os ”oste englene” synge. Går du først på jagt i de italienske oste specialiteter, så vil du ikke undgå at erfare, at de italienske oste er ligeværdige med deres Franske fætre fra nord.

Hvis du indimellem har brug for et mellem måltid, så kan lidt Gnocchi hjælpe med at holde sulten væk. Disse kartoffelboller er gode som mellemmåltid eller som tilbehør til en større ret. De er endda et godt supplement til mange af de italienske suppe opskrifter, når du eksempelvis har fået din Minestrone Veronese.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *