ÅBNER DELE-VINKÆLDER UNDER CARLSBERG-BYEN

Foodfare Blog Leave a Comment

Hvis du har manglet et sted at opbevare din vin, så er der nu hjælp at hente i Carlsberg-byen i København. Under bygningen De Hængende Haver har firmaet Urban Wine Box åbnet hvad der formentlig er Danmarks største vinkælder. Her skal det være muligt for privatpersoner, importører, restauranter og andre at have deres vin opbevaret. Samtidig vil Urban Wine Box gøre det let for brugerne at handle vin med hinanden. “Urban Wine Box er et deleøkonomisk koncept inden for vin,” siger Morten Tølbøl Sørensen, adm. direktør for Urban Wine Box.

“Vi vil gerne vil være med til at ændre den måde vi opbevarer, forbruger og handler vin på.”

GoMore-medstifter står bag

Og netop det deleøkonomiske koncept ligger da også idémanden bag Urban Wine Box nært. Det er Søren Riis, den ene af de to stiftere bag lift- og biludlejningstjenesten GoMore. Søren Riis er fransk gift og derfor i Frankrig et par gange om året. Han køber gerne vin med hjem, og efterhånden gik det op for ham, at det kan være besværligt at opbevare store mængder vin. Han tænkte, at der måtte være en deleøkonomisk måde at gribe det an på. Resultatet er blevet Urban Wine Box, hvor alle og enhver altså kan få deres vin opbevaret.

Firmaet åbnede i fredags og tilbyder fra start at opbevare 100 flasker gratis pr. person. Herefter koster det én krone pr. flaske pr. påbegyndt måned.

100.000 flasker vin

Urban Wine Box er placeret 6-7 meter under jorden i bygningen De Hængende Haver, der er en tilbygning til tapperiet Ny Tap. Lageret breder sig over cirka 350 kvadratmeter, så der er plads til op mod 100.000 flasker vin.

Når en kunde indleverer vin, bliver det registreret på vedkommendes profil. På den måde kan brugerne gå på opdagelse i hinandens vinsamlinger. Det skal samtidig gøre det nemt for brugerne at handle indbyrdes.

Tænker på udlandet

Urban Wine Box startede så småt op i efteråret sidste år og har i dag otte medarbejdere. Selvom firmaet først lige erer åbnet i København, har de allerede tænkt på at udvide til andre byer.

“Vi vil gerne lave det til et internationalt koncept og kigger mere på andre europæiske storbyer som Paris, Berlin og London end Aarhus, Odense og Aalborg,” siger Morten Tølbøl Sørensen. “Men det kræver selvfølgelig, at vi har København som en god business case.”

Urban Wine Box åbnede altså i fredags og vil have åbent fire dage om ugen fremover.

Info:

Urban Wine Box
Bohrsgade 5
1799 København V

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.