Algarve

Foodfare Blog Leave a Comment

Vinstokke elsker Portugals sydligste region af samme grund som turisterne. Igennem hele året er det aldrig for varmt grundet de kølige vinde fra middelhavet, aldrig for koldt og de kan være sikker på at nyde mere end 3.000 solskinstimer om året.

Den nærliggende og mere kendte vinregion Alentejo mod nord er blot 30-40 kilometer fra Algarve-kysten, men alligevel lider Algarve ikke under ​de ekstreme temperaturer, der kan forfindes i Alentejo. Grunden til dette er den smukke bjergekæde, der løber hele vejen imellem den spanske grænse og Atlanterhavskysten og som adskiller de to regioner samt blokerer for de varme, tørre vinde fra nord som også gør, at Algarve kun får modererende indflydelse af havet – Middelhavet mod syd, Atlanterhavet mod vest.

Øst for Faro og tættere på Spanien er vejret i oktober mere middelhavs-varmt, mens klimaet i den vestlige del af Faro imod Atlanterhavet er mere tempereret, friskt og fugtigt.

Jordbunden i Algarve er meget varieret: sand, ler, kalksten, sandsten og nogle sjældne områder af skifer på de bjergrige skråninger i nord.

Enhver, der har ferieret i Algarve, vil anerkende de større byer og deres navne som også har lagt navn til vinregionerne, som inkluderer disse fire DOC: Lagos, Portimão, Lagoa og Tavira.

For disse traditionelle vine er de vigtigste hvide druer Arinto, Malvasia, Fina Manteúdo og Syrien, og for de røde Castellan og Negra Mole. Men de nye vingårde laver hovedsageligt deres vine i den lavere klassifikation Vinho Regional Algarve, som giver mulighed for at benytte de mere kendte druer: Touriga Nacional, Syrah, Cabernet Sauvignon, Aragonez, Trincadeira, Alvarinho, Chardonnay og Viognier . Det er en region, hvor en ny generation af vingårde er på vej frem og er bestemt en region, som er værd at se (og smage) nærmere på.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.