American barbecue sauce

American barbecue sauce

Foodfare Blog Leave a Comment

Opskrift på hjemmelavet American barbecue sauce

Her er min opskrift på hjemmelavet American barbecue sauce. Det er en sauce der passer til alt slags oksekød, kylling, svinekød og selvfølgelig ribben eller spareribs som det jo hedder.

Saucen kan sagtens laves i forvej. Den kan holde sig i op til en uge i køleskabet.

Du skal regne med 1 – 2,5dl sauce pr. 500g kød.

  • 1 hakkede løg
  • 2 spsk olie
  • 1 kg flåede tomater
  • 3 fed hakkede hvidløg
  • 4 spsk brun farin
  • 4 spsk vineddike
  • 2 spsk worcestershiresauce
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk sellerifrø (fåes i Matas)
  • salt
  • peber

I en gryde brankes karryen af. Herefter sauters løget i olie. Tilsæt herefter de flåede tomater (lad dem være hele da det giver en søde smag), hvidløg, brun farin, vineddike, worcestershiresauce, tomatpuré og sellerifrø. Lad saucen koge op og simre i 30 minutter til den er tyk. Rør i den af og til uden at mose de flåede tomater. Blend saucen med stavblender og smag den til med salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *