Bairrada

Foodfare Blog Leave a Comment

I den vestlige del af landet, mellem den bjergrige region Dão og Atlanterhavets strande, ligger Bairrada med et mild kystklima og med rigelige nedbør.

Selv om meget af Bairrada-regionen er kuperet, er hovedparten af ​​vinmarkerne på fladere land. Markerne er ofte opdelt i et væld af små jordlodder. Der er to hovedtyper af undergrund: ler-kalksten og sand, hvor hver undergrund påvirker vinens stil.

Område er kendt for mousserende vine, hvor basis-vinen til mousserende vin har brug for et højt syreindhold, som det kølige Bairrada klima leverer. Mousserende Bairrada vine kan have den indsmigrende duft af ​​Maria Gomes druer (også kendt som Fernão Pires), eller de kan være mere stålsatte, eventuelt baseret på Arinto, Bical og Cercial, undertiden med Chardonnay. Der er også “Blancs de Noirs” baseret på hurtigt pressede Baga.

Baga er den traditionelle lokale røde drue. Den giver garvesyre til vinen, der kan have en høj bitterhed, hvis under-moden, men hvis modnet og håndteret godt kan Baga give fantastiske og rige vine med en tæt frugt og forførende bouquet som ældes med stor elegance og kompleksitet.
Siden 2003 har en mangfoldighed af andre druer været tilladt i DOC Bairrada vine – nationale druer som Touriga Nacional og Alfrocheiro samt de internationale druer som Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah og Merlot.

Rød Bairrada kommer disse dage i en forvirrende vifte af stilarter, men hvor især vinene på Baga druen fra en god producent giver nogle af Portugals bedste vine. Fremherskende blandt hvide druer er den duftende Maria Gomes mens Arinto, Bical, Cercial e Rabo og Ovelha er stålsatte hvide med lang levetid.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.