BASISKØKKENET

BASISKØKKENET

Foodfare Blog Leave a Comment

At skære gluten og laktose ud af sin kost, kan virke uoverskueligt og begrænsende

At skære gluten og laktose ud af sin kost, kan virke uoverskueligt og begrænsende. Det kræver en ny tilgang til sin kost – på mange måder et helt nyt tankesæt i forhold til sin madlavning og indkøb. Heldigvis er det herhjemme ved at blive lettere, da der inden for det sidste år er blevet lanceret produkter som laktosefri mælk, fløde og youghurt og flere større supermarkeder er begyndt at føre et stort udvalg af glutenfrie alternativer.

Men alternativerne er dyre, og for nogle kan mælkefedtet i de laktosefrieprodukter stadig være hårde for systemet, ligesom flere glutenfrie alternativer stadig indeholder uendelig lidt gluten – men ikke desto mindre kan de stadig påvirke maven hos nogen – inklusiv mig selv.

Derudover indeholder mange færdigprodukter

Derudover indeholder mange færdigprodukter, som man normalt ikke ville mistænke for at indholde hverken gluten eller laktose, ofte en af delene og ofte gange begge. For eksempel indeholder et produkt som soya sauce gluten, så vil man købe færdigprodukter skal man derfor vænne sig selv til altid at kigge på ingredienserne. At kigge på ingredienslisten kan desuden være lidt af en øjenåbner i forhold til indholdet af de fødevarer man spiser – mange e-numre, ingredienser man aldrig ville komme i maden hvis man lavede den selv og højt sukker- og fedtindhold, er blandt de ting der kan overraske.

På mange måder er det derfor både sundere

På mange måder er det derfor både sundere, men ofte også nemmere at lave tingene fra bunden, og dermed være helt sikker på indholdet af ens fødevarer. Det kan virke omstændigt, men når først de grundlæggende principper er på plads, kan omstillingen blive en spændende og opløftende opgave – specielt fordi ens krop hurtigt reagerer positivt på den nye kost.

Mit mål med denne hjemmeside er, at lave et kartotek med nemme opskrifter, der kan gøre overgangen til det gluten- og laktosefrie køkken både nemmere og sjovere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.