Bechamelsauce

Bechamelsauce

Foodfare Blog Leave a Comment

Bechamelsauce er en mælkebaseret grundsauce

Bechamelsauce er en mælkebaseret grundsauce, der smages til med salt, peber og muskatnød. Ved at variere forholdet mellem opbagningen (smør og mel) kan du med vilje laver forskellige konsistenser. En tynd til middel bechamel bruges til supper og lette saucer f.eks. persillesovs. En tyk bechamel bruges som bindemiddel f.eks. lasagne.

Tynd bechamelsauce (2,5 dl sauce)

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • 2,5 dl mælk (sødmælk eller letmælk)
  • lidt revet muskatnød
  • salt og hvid peber

Middel bechamelsauce (2,5 dl sauce)

  • 1,5 spsk smør
  • 1,5 spsk mel
  • 2,5 dl mælk (sødmælk eller letmælk)
  • lidt revet muskatnød
  • salt og hvid peber

Tyk bechamelsauce (2,5 dl sauce)

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 2,5 dl mælk (sødmælk eller letmælk)
  • lidt revet muskatnød
  • salt og hvid peber

Varme mælken op i en gryde eller i mikroovnen. I gryden kan du med fordel tilsætte 1 tsk vand, hvilket minimere riskoen for at mælken brænder på. Lav opbagningen i en tykbundet gryde ved at smelt smørret og pisk melet i. Lad det koge til det skummer, ca. 1 minut.

Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af inden mælken piskes i. Sæt gryden tilbage på varmen og lad saucen koge op igen, pisk hele tiden indtil saucen begynder at blive tykkere. Smag til med muskatnød, salt og peber og lad den simre i et par minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.