Trends i Det Danske Køkken

Foodfare Blog Leave a Comment

Madlavning: fra færdighed til hobby Samtidig med at salgstallene for flotte kogebøger er steget og steget, laves der mindre og mindre mad fra grunden i de danske køkkener. Husmoderen og hendes færdigheder er på godt og ondt næsten forsvundet. Mens færre behersker de grundliggende madlavningsfærdigheder, er der måske en tendens til, at nogle få tager madlavningen op og dyrker den …

Retter og fødevarer med særligt dansk præg

Foodfare Blog Leave a Comment

Medisterpølse med kartofler, sovs og kogte gulerødder er en dansk specialitet, der skæres ud før serveringen. Det er karakteristisk at mange danskere om søndagen går til bageren, hvor de bl.a. køber rundskykker og wienerbrød. Den danske madtradition har gennem tiderne været meget åben for udenlandsk inspiration, og i dag har den svært ved at præstere en selvstændig, sammenhængende og egentlig …

Det Danske Køkken

Foodfare Ikke kategoriseret Leave a Comment

Det danske køkken betegner den kogekunst og madkultur, der er karakteristisk i Danmark Det danske køkken betegner den kogekunst og madkultur, der er karakteristisk i Danmark på et bestemt tidspunkt. Der skal skelnes mellem historisk og nutidig madkultur, da spisevanerne udvikler sig med tiden – eksempelvis betød indførelsen af komfuret og senere kvindernes indtog på arbejdsmarkedet store ændringer i madlavningen. …

ud og spise

Ud og spise

Foodfare Blog Leave a Comment

Gider i ikke lave mad? Vil i Ud og spise ? Vi er mange, der tit har siddet og snakket om og tage ud og spise derhjemme. Problemet er bare at vi alt for mange gange tager de samme steder hen og spiser. Det gør vi fordi vi har prøvet de forskellige restauranter i nærområdet og sorteret i dem vi kan …

Madkunstens æstetik

Madkunstens æstetik

Foodfare Blog Leave a Comment

Madkunstens æstetik Madkunstens æstetik er delikate mad anretninger, der taler til alle vores sanser på én gang. Æstetisk mad skal røre ved alle sanser, herunder duften, smagsoplevelsen, følelsen, og selvfølgelig udseendet og lyde, der følger med når den “knaser” mellem tænderne. Alle disse indtryk er essentielle, når det kommer til oplevelsen af mad. Derfor bør maden altid tale til alle sanserne. Man oplever ofte en god spiseoplevelse, når der …

mad igennem historien

Mad igennem historien

Foodfare Blog Leave a Comment

Mad igennem historien har udviklet sig meget Når vi idag spiser bestemte madretter på en restaurant, eller et hyggeligt spisested, har den ret i indtager været igennem en lang rejse i historien, før den landede på bordet foran jer. Her mener vi ikke fra leverandør til spistested, men selve rettens oprindelse eller mere specifikt : madens historier. Mad historier Vi …

Bacon og hamburgerryg

Bacon og hamburgerryg

Foodfare Blog Leave a Comment

Bacon Bacon er det engelske navn for flæsk, der er saltet. Bacon stammer fra England. Danmark er storproducent af bacon, men det er en anden historie. Fra 1800-tallet blev England det store eksportmarked, af den danske svine-eksport. Det bacon, der eksporteres til englænderne, var langt fra det gammeldags saltede flæsk, som stadig omkring år 1900 stadig var almindeligt i Danmark. (Bacon og hamburgerryg) Danskernes bacon Det bacon, …

Sandheden om sukker

Sandheden om sukker

Foodfare Blog Leave a Comment

Pas på med sukkeret (Sandheden om sukker) Sandheden om sukker – Mange forskere er af den overbevisning, at sukker og ikke mættet fedt, der er hovedårsagen til forskellige hjertekarsygdomme i Danmark. Også andre livsstilssygdomme stammer fra sukkeret. Herunder forhøjet blodtryk og kolesterol. Sukkersyge og fedme og faktisk også for tidlig ældning. Endvidere viser forskning, at sukker er en af hovedårsagerne til den store stigning i …