Den dyreste vin

Den dyreste vin

Foodfare Blog Leave a Comment

Den dyreste vin er altid bedst til prisen For nogle år siden var jeg til en vinsmagning inde i Politikens Hus. Ved en stand med tysk riesling falder jeg i snak med et par flinke studerende ved CBS om vinene. Der er ingen tvivl om, at den bedste er den dyreste, men målt i forhold til pris, er de overbeviste …

Muscadet

Foodfare Blog Leave a Comment

Muscadet? Det er måske ikke lige en vin, du kender – men så gør dine forældre garanteret. Muscadet var i firserne det sikre valg, når man skulle have en vin til skaldyr på restaurant, uden at den væltede husholdningsbudgettet. Men så kom først de billige vine fra Italien – Frascati, Orvieto etc. etc. – og så de oversøiske vine fra …

Det rigtige vinglas

Det rigtige vinglas

Foodfare Blog Leave a Comment

De fleste husstande i Danmark har nogle glas dedikeret til at drikke vin De fleste husstande i Danmark har nogle glas dedikeret til at drikke vin. Opbygningen af dem er cirka den samme med en fod, en stilk og selve skålen til vin. De fleste ved nok også, at korrekt opførsel er at holde på stilken, så vinens smukke farve …

Glæden ved en vinkælder

Glæden ved en vinkælder

Foodfare Blog Leave a Comment

En god vinkælder Når man hugger brænde, får man varmen to gange. Næsten det samme kan siges om en god vinkælder. Først får man glæden ved at lægge en god flaske ned, til den rigtige dag kommer. Og dernæst får man glæden, når man finder selvsamme flaske frem igen til den rigtige ret og kan glæde sig selv og sine …

Ferievin

Ferievin

Foodfare Blog Leave a Comment

Afledt af et tidligere indlæg om afgifter på vin i Danmark, kom jeg til at tænke på, hvad man drikker i udlandet – oftest i forbindelse med ferie. Vin, fra gårde man har besøgt, smager generelt bedre Selv prøver jeg altid at drikke så lokalt som muligt. Vin, fra gårde man har besøgt, smager generelt bedre, og den lokale mad …

Vinsmagning

Vinsmagning

Foodfare Blog Leave a Comment

At mødes over flaske vin er vist noget folk har gjort i årtusinder At mødes over flaske vin er vist noget folk har gjort i årtusinder. På et eller andet tidspunkt begyndte man at sammenligne de vine man drak og vinsmagningen var opfundet. I dag er det nok mest en god undskyldning for at dele en hyggelig hobby med dejlige …

Find den rigtige restaurant

Find den rigtige restaurant

Foodfare Blog Leave a Comment

Find den rigtige restaurant Vi spiser oftere ude nu end før i tiden og der kommer mange nye spændende spisesteder. Tit tager man på de samme spisesteder som vi plejer og det er et sikkert valg, men en smule uinteressant. De fleste vil gerne finde nogle spændende restauranter men ved ikke hvor man kan opdage dem eller er bange for …

Prøv en ny restaurant

Prøv en ny restaurant

Foodfare Blog Leave a Comment

Prøv en ny restaurant Spis varieret, både for at være sikker på at får tilstrækkeligt af de vitaminer og mineraler; men samtidig fordi at livet er for trist når man ikke får variation. Endda den bedste mad er kedelig hvis du får retten hele tiden. Man kører ofte fast i de samme mønstre og laver de samme retter igen og …

Hvidvin

Foodfare Blog Leave a Comment

Hvidvin – Vores mål som forhandler På samme måde som det gælder for rødvin, findes der et utal af smagsvarianter indenfor kategorien hvidvin. Dette kommer uden tvivl ikke bag på mange. Alligevel kan det overraske, hvor store smagsoplevelser der ligger og venter, når man begiver sig ud i hvidvinslandskabet. Lige så mange producenter der findes verden over, lige så mange …

Historien bag rødvin

Foodfare Blog Leave a Comment

Historien bag rødvin Siden mennesket for over 8000 år siden opdagede vin, har verden ikke været den samme. I mange af historiens største civilisationer, har vin spillet en central rolle i tilværelsen. Den græske vingud Dionysus og den romerske Bacchus repræsenterede begge vin, og både indenfor kristne og jødiske ritualer har vin spillet en stor rolle. Hvor man i dag …