Brun sovs til flæskesteg

Brun sovs til flæskesteg

Foodfare Blog Leave a Comment

Brun sovs eller flæskestegssovs til flæskesteg

FLÆSKESTEGSSOVS burde jeg kalde denne.

Til 4 personer

  • 6 dl sky fra flæskestegen
  • 1 spsk smør eller andefedt
  • 2 spsk hvedemel
  • rødvin

Først skal skyen sigtes op i en gryde. Lad skyen stå et øjeblik og skum så overfladen for fedt med en ske. Supplér skyen med lidt rødvin.

Varm smør eller fedtet op, f.eks. i mikroovnen, og drys hvedemel i, og lav en god fast melbolle.

Kog skyen og smuldr melbollen i, lidt efter lidt, under konstant omrøring. Saucen skal herefter koge ca. 5-10 minutter. Slut af med at smage til med salt og peber.

Passer godt til rødkål, brunede og hvide kartofler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *