Champagne uden diamanter (5. februar 2016)

Foodfare Blog Leave a Comment

Champagne er uløseligt forbundet med premium brands, der poster millioner i markedsføring og blærer sig med fest og glamour. Men i takt med den generelle udvikling på den gastronomiske scene, med fokus er på kvalitet, oprindelse og godt håndværk, er der også indenfor champagne sket en kedelig udvikling. Både forbrugerne og restauranterne ønsker nu i stigende grad champagner, hvor terroiret og historien spiller en rolle i den færdige saft. Samtidig efterspørges endda champagner uden tilsætningsstoffer. Meget ægte! Mere pragmatisk, kan man sige at når markedsføringsomkostningerne og diverse mellemled skæres fra, bliver gode ting billigere.
Restauranterne herhjemme har åbnet øjnene, og ved en hurtig gennemgang af vinkortet hos de danske Michelin restauranter, er det de mindre champagneproducenter der fylder, også til maden. Champagne har nemlig ekstremt mange anvendelsesmuligheder og mikroproducenter fra hele regionen, laver ting som, båret af alsidighed i jordbund og geografi, kan være meget forskellige.
Til denne smagning har vi for første gang nogensinde fået Nicolas Laugerotte fra Champagne Dosnon til Danmark. Han vil fortælle deres meget atypiske champagnehistorie, og endnu vigtigere give mulighed for at smage hele paletten af deres champagnesortiement. Champagne Dosnon er en af de allermindste producenter i Champagne. Deres champagner er både blevet hypede og roste, og de er at finde på flere 2 og 3 stjernede Michelin restauranter i London, Paris og resten af Frankrig.
Der vil være gulerodsstænger, og efter smagningen også mad fra Il Buco og bællevin og rester fra Bizon. Don’t miss this golden opportunity, freak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.