DANSK KOK SKRUER NED FOR TEMPOET

DANSK KOK SKRUER NED FOR TEMPOET

Foodfare Blog Leave a Comment

TRESTJERNET DANSK KOK SKRUER NED FOR TEMPOET: JEG HAR HAFT UREALISTISKE FORVENTNINGER

Noget tyder på, at der har været lidt for meget fart på den trestjernede Michelin-restaurant Maaemo i Oslo.

I hvert fald er restaurantens danske køkkenchef og medejer Esben Holmboe Bang kommet til den erkendelse, at han har haft “urealistiske” forventninger til medarbejderne.

Det skriver han i et længere opslag på Maaemos Facebook.

“Jeg må ærligt erkende, at jeg har forventet et niveau af engagement og dedikation fra mit hold, som nogle gange var urealistisk,” skriver han.

“Vi er nødt til at kigge indad og begynde at tænke på os selv i alt det her.”

Fire dages arbejde om ugen

Præcist hvad der har ført til den erkendelse, fremgår ikke, men konsekvensen er en ny regel: Fremover må ingen ansatte på restauranten arbejde mere end fire dage om ugen.

“Vi er nødt til at være glade og entusiastiske, når vi træder ind af døren om morgenen. Allesammen. Og uden at være udmattede,” skriver Esben Holmboe Bang videre i indlægget.

Maaemo åbnede i 2010 og kom i 2012 med i Michelin-guiden, hvor den var den første nordiske restaurant til at få debut med to stjerner. Ved den seneste uddeling i februar blev Maaemo hædret med de maksimale tre stjerner som de første i Skandinavien sammen med Geranium i København.

DANSK KOK SKRUER NED FOR TEMPOET

Esben Holmboe Bang roser da også medarbejderne for at have opnået “storslåede ting”.

“Jeg tror fuldt og fast på, at vi kun lige er begyndt, så det er tid til, at vi begynder at passe på hinanden. Vi skal passe på, at vi ikke glemmer os selv i denne stræben efter en slags perfektion.”

Beskeden er i øvrigt blevet meget positivt modtaget på Facebook, hvor den har fået over 1800 likes. Vi skal helt tilbage til februar, hvor Maaemo altså fik de tre Michelin-stjerner, for at finde et indlæg med flere positive tilkendegivelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.