Dão

Foodfare Blog Leave a Comment

Omgivet af bjerge ligger Dão regionen beskyttet både fra den direkte påvirkning af det kontinentale klima og fra kølige briser fra havet.

Dette højland stiger fra 200 meter over havets overflade på sit laveste punkt til 1.000 meter i Serra da Estrela, den høje bjergkæde mod sydøst. Den høje beliggenhed giver kølige nætter, langsom modning, god syre, balance, aroma og potentiale for stor elegance i vinen, både for de røde og hvide.

Dão vinene udvikler sig generelt rigtig godt over årene. Markerne er ofte blot små pletter af vinstokke, som er spredt i forskellige højder mellem fyrreskove. Jordbunden er meget fattig og med store mængder granit med skiferforekomster i syd-vest. For rødvin, er Touriga Nacional og Alfrocheiro to druer som trives meget godt her og er regionens 2. førende druer med hjælp af Tinta Roriz (også kendt som Aragonez eller i Spanien som Tempranillo) og de fire traditionelle druer Jaen, Baga, Bastardo og Tinta Pinheira.

Stjernedruen for de hvide er Encruzado, hvilket giver vine lige fra det lette og friske hvide til de rigere og fadlageret versioner. Andre traditionelle hvide druesorter er Bical, Cercial, Malvasia Fina, Rabo de Ovelha og Verdelho.

Lafões
Denne lille region er gemt mellem det nordvestlige hjørne af Dão regionen og den sydlige spids af Vinho Verde regionen. Stilen er mere som Vinho Verde med høj syreindhold og bitterhed. Arinto, Cerceal, Dona Branca, Esgana CaO og Rabo de Ovelha er de hvide druer, med Amaral og Jaen som de dominerende røde.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.