Det Italienske Køkken

Foodfare Blog Leave a Comment

Det italienske køkken er sammensat af elementer fra mange regionale køkkener

Det italienske køkken er sammensat af elementer fra mange regionale køkkener, idet Italien i århundrederne efter Romerrigets fald blev opdelt i mange mindre stater med hver deres kulturelle påvirkninger.

Italien menes at være ophavsland for tre retter, som er populære over hele verden, nemlig pasta, pizza og is.

Det italienske køkken er karakteristisk, ikke alene på grund af dets ingredienser, men også grundet den måde retterne serveres på og i de omgivelser retterne nydes. Italiensk mad er unikt og meget specielt, og når det tilberedes korrekt, flyver tankerne hen på Firenze, Sicilien, Venedig og andre italienske byer, der har betydet meget for kogekunsten.

Et typisk italiensk måltid

Et typisk italiensk måltid starter med en forret efterfulgt af en hovedret som regel med brød til. Der afsluttes med en dessert eller frisk frugt og en espresso eller en kop kaffe. Hvert måltid har sit eget særpræg og ved specielle lejligheder, serveres der mere end én hovedret.

En italiensk forret er typisk mindre end den efterfølgende ret. Den kunne f.eks. bestå af pasta, kød eller fisk. I de to sidstnævnte tilfælde serveres retterne ofte kolde. Efter forretten serveres typisk suppe eller risotto – eller andre varianter som f.eks. pasta.

Det er nu tid til hovedretten, som normalt vil være baseret på kød, fisk eller grøntsager afhængig af ingredienserne i den foregående ret. Til hovedretten serveres ofte tilbehør, som supplerer retten. Hvis hovedretten f.eks. består af kød, kunne tilbehøret bestå af en lille anretning af grøntsager.

Et typisk italiensk måltid afsluttes med dessert og en kop kaffe. Desserten vil normalt bestå af kage, sødt brød, frugt eller frugtsalat. Først herefter vil den uundgåelige kop kaffe eller espresso blive serveret. Det skal også nævnes, at der til de fleste italienske måltider naturligvis også serveres vin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *