Heimat Silvaner 2013, 2 Naturkinder

Foodfare Blog Leave a Comment

Indledning: Lad os starte med at sige undskyld, fordi det bare altid er en god indledning. Altid. I har alle savnet nogle ord, også vi egentlig, om de vine vi har prakket jer på i de to forgangne måneder. De kommer her.

Begge vine er bundet til mere lukrative tiltag i vores lille forening. Januarvinen kom fra Krone Vin som makker til oktobervinen, men er heldigvis fantastisk i sig selv. Februarvinen er købt af Il Buco i forbindelse med champagnedrikkeriet i februar.

Undskyld. Men nu er vi i gang igen.

Januarvinen er en frisk start, i de friske starters måned. Den er endda en frisk start for Melanie og Michael, for det er deres første hvidvin efter de overtog Michaels families vingård i sommeren 2013.
Vinen blev høstet i oktober 2013 og flasket i juni 2014. Silvaner-rankerne står på en mark, der har været økologisk drevet siden en gang i 1990erne. Efter 8 dages klasegæring fulgte en nænsom presning og saften blev hældt på en gammel barrique. Herefter fulgte langsom malolaktisk gæring, thi sur lie. Til sidst på ståltank, og så dryppedes 5 mg/l svovl i det hele dagen inden flaskningen, som foregik med nallerne.

Vinen er ufiltreret forstås, og derfor lidt skyet, men unægtelig orange. Den er cremet, med diskrete tanniner og lav syrlighed, hvilket Melanie og Michael tilskriver den lange gærkontakt, og det lyder jo rimeligt nok. Pære i næse men begrænset frugtighed, igen M(I)LF, og måske ingefær og kamille på tungen.

Inaki Aizpitarte eller andre ligeså smarte kokke kunne finde på at vælge den her som ledsager til ceviche. Søtunge med bergamotte og koriander måske?

2013 Heimat Silvaner Informazionen auf Englisch:

Variety: Silvaner
Location: Kitzinger Eselsberg
Soil: shell limestone, Keuper
Harvest: 22.10.2013, all handwork
Yield: 30 hl/ha
PH value: 3.1
Grapes fermented on the skins for 8 days
Gently pressed in a pneumatic press, 0.5 bar
Malolactic fermentation and aging on the lees in an old barrique from November 2013 to May 2014
Bottled: June 7th 2014
Bottles produced: 550
Alcohol: 12%
Acidity: 4.6 g/l
Total SO2 (5 mg/l added): 15 mg/l
Residual sugar: 0.6 g/l
Bottle size: 0.5 l

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.