JORDBÆRTÆRTE

JORDBÆRTÆRTE

Foodfare Blog Leave a Comment

Jordbærtærte er en klassikker

Så blev det næsten sommer – om ikke andet jordbærtid. Jordbærtærte er en klassikker, som jeg har savnet at sætte tænderne i de sidste par år, så nu blev det tid til en overspingshandling fra eksamenslæsningen til fordel for gluten- og laktosefrie køkkeneksperimenter.

Dejen er lavet på en base af marzipan og hasselnødder, der gør den luftig og nem at gå til. Hasselnødderne gør samtidig at dejen ikke bliver for sød, og skaber dermed sammen med de lidt syrlige jordbær og  den bitre chokolade en kontrast til den søde kagecreme.

Fremgangsmåde

Start med dejen, der skal nå at køle helt ned før chokolade og creme kan fordeles på toppen.

Forvarm ovnen på 175 grader. Hak hasselnødderne helt fint, og bland dem med marzipan, majsmel og æg. Dejen skal æltes godt og være fast men ikke tør.  Smør et fad på ca. 25 cm i diameter grundigt, og fordel dejen deri. Sørg for at dejen er jævnt fordelt og grundigt ude i alle kanter, så resultatet er pænt efter formen fjernes. Bag i 20 minutter til dejen er lys brun. Når bunden er færdigbagt skal den køle i ca. 5 minutter før den vendes ud af formen, for så at køle helt ned i køleskabet. Den kan selvfølgelig også blive i formen hvis man ønsker det.

Mens bunden bages koges kagecremen op. Bland rismælk, majsstivelse (jeg bruger typisk Maizena), æg og vaniljekorn og kog op ved svag varme. Sørg for at røre under hele opvarmningen, da det let brænder på. Lad cremen koge et minut indtil den er godt tyk og sluk derefter for varmen og lad den køle af.

Når bunden er kølet af smeltes chokoladen i et vandbad. Bræk chokoladen i mindre stykker og og kom den i en skål der kan tåle varme. Kog derefter en liter vand og hæld det i en større skål, hvori skålen med chokoladen placeres. Rør stille rundt så al chokoladen smelter, og hæld så chokoladen ud på midten af den afkølede bund og fordel den jævnt med cirkelbevægelser ud til kanten. Sæt derefter bunden i køleskabet, og fordel kagecremen på samme måde når chokoladen er helt størknet.

Skær derefter de skyldede jordbær i halve, og fordel dem fra midten og ud. Start med de mindre bær, og derefter de stor ud imod kanten.

 INGREDIENSER

  • 1 bakke jordbær
  • 100 g 70 % chokolade
BUND
  • 200 g marzipan
  • 50 g fint hakkede hasselnødder
  • 100 g majsmel
  • 1 stort æg
  • 1 dl flydende margarine
KAGECREME
  • 2,5 dl rismælk
  • 2 æg
  • 2-3 spsk majsstivelse (evt. Maizena)
  • Kornene fra en vaniljestang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.