JULERØDKÅL

Foodfare Ikke kategoriseret Leave a Comment

Rødkål hører bare julemiddagen til. Og især hjemmelavet rødkål smager helt fantastisk og er ikke særlig svært at lave – I burde prøve opskriften 🙂
OPSKRIFT
Tid: 1 time, 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser
Halvdelen af et stort rødkålshovede eller et lille økologisk rødkål
20 gram smør
1 lille rødløg
½ flaske rødvin
4 kviste timian
3 laurbærblade
1 spiseske ribsgele
1 dl mørk balsamico/rødvinseddike
2 spsk andefedt
Salt/peber


Sådan gør du
Vask kålen og fjern stokken
Snit kålen groft – snit rødløget fint
Smelt smørret i en gryde og sauter rødløget
Tilsæt rødkålen og lad den sautere med i 5 minutter
Tilsæt rødvin og lad det koge ned i ca 10 minutter
Tilsæt derefter krydderurter, eddike, ribsgele og andefedt
Tilsæt salt og peber og lad det hele koge ved svag varme i ½ – 1 time med låg, indtil  det meste af væden er kogt fra (Pas på at kålen ikke brænder på!)
Når den er færdig hældes kålen i et førslag og krydderurterne pilles fra
Sættes på køl indtil den skal spises – når den genopvarmes tilsættes lidt andefedt, rødvin eller vand i gryden
* Hvis du endnu ikke har stegt din and når du laver rødkålen, kan du tage noget fedt og gumpen fra anden og lade fedtet smelte fra i en gryde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.