Kantarelsauce

Kantarelsauce

Foodfare Blog Leave a Comment

Friske Kantareller i skovbunden

Ved vestkysten kan man ofte finde friske Kantareller i skovbunden. Det er en af de fineste og lækreste svampe, som giver en god og velsmagende sovs. I stedet for friske kantareller kan tørrede også bruges.

  • 125 g friske kantareller
  • 2 stk fintsnittede skalotteløg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk dijonsennep
  • frisk timian
  • havsalt
  • peber
  • ekstra jomfru olivenolie

Skyl og rens svampene for jord med en lille urtekniv. De store kantareller halveres. Varm olivenolie i en gryde og sauter løg. Når løget har taget farve tilsættes kantarellerne der sauteres yderlig i ca. 2 minutter. Tilsæt herefter frisk timian og dijonsennep og sauter yderlig inden fløden hældes på. Krydr med salt og frisk kværnet peber. Nu skal saucen bare kog ind.

Prøv eventuelt at skifte dijonsennep ud med enebær. Det giver en mindre skarp smag.

Svampejagt efter kantareller

Kantareller har sæson fra juni/juli til oktober/november, men selv om de begynder at dukke op i juni er de fleste først store nok til at være værd at samle i juli måned. Kantareller kan man i princippet finde til den første frost kommer, men de har deres storheds tid i august og september, samt hen i oktober.

Kantareller er ikke at forveksle med andre svampetyper, den eneste den egentlig rigtig kan forveksles med er den orange kantarel, selv om farven er markant anderledes.

Den almindelige spiselige kantarel har fast kød, og næsten samme farve som æggeblommen i et hårdkogt æg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *