Lammefrikadeller med tomatsalat og brune ris

Foodfare Ikke kategoriseret Leave a Comment

Ingredienser – lammefrikadeller:

  • 400 g. fritgående lammefars
  • 1 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 økologiske æg
  • 1/2 dl. rasp
  • 1/2 dl. økologisk mælk
  • 1 tsk. sort peber
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • 1 tsk. ingefærpulver
  • 1 tsk. rosemarin
  • 1/2 tsk. rosenpaprika (stærk)

 Fremgansmåde lammefrikadeller:

  1. Hak løg og hvidløg i fine små stykker.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og pisk eller rør det sammen.
  3. Tilsæt ekstra mælk eller rasp indtil den rette konsistens opnås.
  4. Form frikadellerne i hånden ved hjælp af en ske i den anden hånd.
  5. Steg dem på alle siderne ved at vende dem flere gange, indtil de er helt sprøde.
  6. Drys evt. med groft salt bagefter.


Serveres med brune ris (1 del ris til 2 dele vand)

Og denne tomatsalt med feta, græsk gedefeta og kalamata oliven

Ingredienser tomatsalat:

  • 1 bakke små økologiske tomater
  • 2 avocadoer
  • 1 lille rødløg
  • Græsk gedefetaost
  • Græske kalamata oliven
  • Frisk økologisk basilikum


Ingredienser dressing:

  • Økologisk hørfrøolie
  • Økologisk balsamico (ca 1/3 i forhold til olien)
  • Økologisk honning
  • Sennep
  • Sort peber
  • Groft salt
  • Lidt oregano

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.