Ømad Smoothiemix kuglebrød

Foodfare Ikke kategoriseret Leave a Comment

Ingredienser:

  • 4 dl vand
  • 1 dl. økologisk A38 ymer
  • 25 g. økologisk gær
  • Ca. 7-8 dl. økologisk hvedemel
  • Ca. 5 dl. økologisk smoothiemix (Gule hørfrø, sesamfrø og solsikkekerner)
  • 2 tsk. groft salt

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt salt, ymer og det meste af melen og rør godt sammen.
  3. Tilsæt hele smoothiemixen og herefter resten af melet.
  4. Bliv ved med at tilsætte mel og ælt dejen indtil den er fuldstændig gummiagtig.
  5. Ælt dejen med begge hænder på bordpladen i op til 15 min.
  6. Bliv ved med at tilsætte mel indtil dejen slet ikke klæber mere.
  7. Form dejen til en kugle og lad den hæve i 45 min.
  8. Slå dejen ud og ælt den grundigt videre i ca. 5-10 min.
  9. Form den endnu en gang som en kugle og lig den på en brædepande.
  10. Skær 3 små striber oven på kuglen, så den ikke sprækker i ovnen.
  11. Lad kuglen hæve i ca. 45 minutter igen.
  12. Bag brødet i en forvarmet ovn i ca. 40-50 minutter ved ca. 180 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.