Peberpandesauce

Peberpandesauce

Foodfare Blog Leave a Comment

Pederpandesauce til bøffer

Herremad det er hvad jeg kalder det når man serverer pederpandesauce til bøffer af oksefilet eller en grillet entrecote. Jeg elsker denne stærke smag af peber og sennep, der bare giver kødet den fuldendte indpakning.

  • 1 skalotteløg
  • 1/2 fed hvidløg
  • 2 skriver bacon uden svær
  • 1 1/2 spsk grønne peberkorn
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 dl cremefraiche 38%
  • salt og peber
  • citronsaft
  • 2 spsk fintsnittet purløg
  • 25 gram smør
  • Stegesky fra stegning af f.eks. bøffer eller andebryst

Start med at hakke løget fint og knus hvidløget. Skær derefter baconen i stifter på tværs og knus peberkornene let.

Varm panden op og smelt smørret Tilsæt herefter løg, hvidløg, bacon, og peberkorn og sautér det, uden at det tager farve. Tilsæt sennep, og rør omhyggeligt, mens der sauterer på panden og brænder det stærke ud af senneppen. Tilsæt cremefraiche, stegesky og kog saucen igennem, til den begynder at tykne let. Smag til med salt, peber og citronsaft. Inden servering vendes purløg i saucen.

Passer godt til:
Oksefilet, andebrystfilet og kalkun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *