Persillesovs

Persillesovs

Foodfare Blog Leave a Comment

Persillesovs til stegt flæsk eller fiskefrikadeller

Persillesovs til stegt flæsk med hvide kartofler eller nogle saftige stegte rødspætter. Med denne opskrift bliver middagen fuldendt.

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • 4 dl mælk
  • Salt og hvid peber.
  • 1 bundt persille

Start med at varme mælken op. Mikroovnen kan med fordel bruges her. Smørret smeltes i en gryde, mel tilsættes hvorefter det piskes godt indtil det bliver til en tyk og lind masse. Under grundig omrøring hældes nu den varme mælk i. Rør i blandingen indtil den har en jævn konsistens. Lad saucen koge i 5 minutter, hvor der røres ofte. Smag til med salt og hvid peber. Hak persillen og tilsæt den til allersidst, den må ikke koge med.

Hvis persillesovsen serveres til rødspætter eller andet fisk kan 1 tsk dijonsennep vendes i sammen med den hakkede persille. Det giver et ekstra pift til sovsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *