Restauranter Assens

Restauranter og spisesteder i Assens

Restauranter Assens – Foodfare.dk, viser jer den lækreste oversigt over de mest seriøse restauranter i og omkring Assens, Danmark. Her på sitet kan i læse en masse spændende artikler fra både kokke og forskellige restaurationsejerne i og omkring 5610 Assens på Fyn. Læs om aktiviteterne i køkkenet, forskellige priser, menukort, spændende mad og spise steder og meget mere. Assens ligger smukt placeret ud til Lillebælt med masser af vand som udsigt.

Assens ligger på Fyn har ca 6.200 indbyggere. Byen ligger i Assens Kommune og er en del af Region Syddanmark.

Spisesteder og Restauranter Assens i og omkring Assens

I og omkring Assens findes der både gourmetrestauranter, a la carte restauranter, med åbningstider både både til frokost og aften i en atmosfære i ro og mag hvor maden ofte er årstidsbestemt og naturligvis af lavet på de bedste råvarer. Flere af restauranterne har udsigt til og Lillebælt. Der tilbydes som regel også mulighed for afholdelse af selskaber og diner transportable i og omkring Assens. (Restauranter Assens)

Assens historie

Assens by er en søfartsby, der blev grundlagt tilbage i 1200 tallet. Assens nævnes første gang i 1231 omkring kong Valdemars jordebog og har siden middelalderen været overfartssted på den gamle rute mellem København og Hamborg. Byen udviklede sig fra 1524 hvor den opnåede købstadsrettigheder skænket af kong Frederik 1.

Assens var gennem Middelalderen det primære overfartssted til Slesvig og derved knudepunkt for trafikken mellem København og Hamborg. Et levn fra den tid, hvor byen var en betydende færgeby, er Assens kgl. poststationsgård Postgården fra 1704. Den er nu Fultonstiftelsens søfartsskole.

Kulturen i Assens

Industrimuseet Hørvævsmuseet gennemgår rundviserne på stedet om både maskinerne samt tekstilerne og demonstrerer, hvordan hør bearbejdes. I selve Assens Miniby kan man se købstaden i mini-format. Er interessen istedetfor til biler, er der mulighed for at se både Škoda museet og Strøjer Samlingen. Hørvævsmuseet og Škoda Museum ligger i bygninger, der tilhører herregården Krengerup Gods, hvis hovedbygning er omdrejningspunktet i et af Danmarks bedst bevarede herregårdsmiljøer fra slutningen af 1700-tallet. Efter et besøg på disse smukke steder bør man pleje maven med en god frokost eller aftensmad på en af Asssens skønne spisesteder og restauranter.