Restauranter Odense

Restauranter Odense

Restauranter og spisesteder i Odense

Restauranter Odense og spisesteder hvor Foodfare.dk, viser jer den lækreste vej til lækre restauranter og spisesteder i Odense, Danmark. Læs om maden, kokkene og spændende artikler restaurationsejerne i og omkring 5000 Odense lige her. Læs om køkkenet, madstedernes priser og deres menukort, læs også om de nye spændende madsteder, der dukker og meget mere. Odense smukt midt på hyggelige Fyn.

Odense er Danmarks tredjestørste by, men Fyns største by med ca. 176.000 indbyggere. Byen ligger ved Odense Å, cirka 3 kilometer syd for Odense Fjord.

Restauranter Odense

Spisesteder i og omkring Odense

Er du frisk på at prøve noget nyt? I Odense finder i både A la carte restauranter, gourmetrestauranter der er åben både til frokost og aften i en atmosfære i ro og mag hvor maden ofte er årstidsbestemt og naturligvis af de bedste råvarer. Flere af restauranterne har udsigt direkte over Odense fjord. Der tilbydes som regel også mulighed for afholdelse af selskaber og diner transportable i og omkring Odense. Odensens hyggelige restauranter, caféer og kaffebarer, sandwichsteder og sågar en suppebar er alle med til at gøre byen super skøn til indtagelse af kolonariske anretninger.

I Odense findes, der noget for enhver smag, både den traditionelle danske mad og og skønne retter fra fjerne himmelstrøg, gode bistroer osv. Odense ligger midt på Fyn, der ofte omtales som Danmarks have og de fleste lokale kokke gør en dyd ud af at benytte de friske, fynske råvarer. (Restauranter Odense)

Fadlagring af vin

Odense historien

Odense, er sammensat af ordene Odins vi, dvs. Odins helligdom. Før kristendommen må Odin således have været dyrket på stedet. Odense ligger placeret ved den vigtige vej tværs over øen på højtliggende arealer mellem åen i syd og den nu udtørrede Næsbyhoved Sø i nord. Bebyggelsen var i begyndelsen begrænset til den nordlige åbred, og syd for åen lå én af Danmarks tre ringborge fra vikingetiden.

Odense blev havneby med åbningen af Odense Kanal i 1804, vejene omkring byen blev forbedret, og fra 1840’erne sprængtes de gamle rammer. En lang periode var Odense kongerigets næststørste by. Portene forsvandt 1851, og få år senere bredte byen sig også syd for åen. Odense fik som den første danske by moderne vand- og gasværk i 1853, og med jernbanen over Fyn var der mange forudsætninger for den hastige industrialisering, byen nu oplevede. Odense er selvfølgelig også kendt for at huse H.C Andersens hus. Derfor er Odense super skøn og historisk at skulle nyde en god middag.

Alle fotos på denne side ejes af fotograf Odense

Spisesteder i og omkring Odense