Rødvinssauce

Rødvinssauce

Foodfare Blog Leave a Comment

Rødvinssauce serveres til bøffer, især entrecote

Rødvinssauce serveres til bøffer, især entrecote. Også når man grillen er det herligt at have en god hjemmelavet rødvinssauce på bordet. Til en rødvinssauce anbefaler jeg at bruge en sød rødvin der ikke er for kraftig. Sødmen passer nemlig godt til kødsaften.

  • 1,5 dl rødvin
  • 2,5 dl kalve- eller oksefond
  • 2 spsk vand
  • 1-2 tsk tomatpuré
  • 1 skalotteløg
  • 1 gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • timian
  • rosmarin
  • Smørbolle (1 spsk smør og 1 spsk mel)
  • salt og peber

Hak skalotteløg, hvidløg og gulerod groft. I en tykbundet gryde svitse tomatpuré af og rødvinen tilsættes sammen med de hakkede grøntsager og krydderier. Kog saucen op og lad den simre i 20 minutter. Saucen skal reduceres til det halve. Tag grøntsagerne fra evt. med en si. Hæld fond på saucen og kog op og smag til med salt og peber. Jævn saucen med en smørbolle eller fløde til den har den rette konsistens.

Passer godt til:

Entrecote, kalveculotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *