Tejo

Foodfare Blog Leave a Comment

Området Tejo DOC fylder næsten det samme som den lavere kvalifikation VR Tejo. Området dækker begge sider af floden Tejo strækker sig langs floden i den sydvestlig retning mod sin udmunding i Lissabon. Blev indtil for nylig kaldt Ribatejo DOC og “regional vin Ribatejano”.

Klimatiske og geologiske forhold varierer meget i hele regionen. En del af vinstokkene vokser sammen med store mængder af grøntsager på den brede slette ned til Leziria, som er mere frugtbar jord og giver ærlige vine af en udmærket kvalitet. Produceres ofte af store kooperativer.

Nogle kvalitetsbevidste producenter har fokuseret deres opmærksomhed mod den varmere, tørre og mere sandet jord på den sydlige side af floden, der ligger øst for Muge, Almeirim og Salvaterra de Magos, grænsende til Alentejo.

På den anden side af Tejo, men længerer mod nord på vej op mod grænsen til Lissabon-området af bjerge og ved foden af ​​pisterne i Aire, er jordbunden ler-baseret. I den vestlige del af Tejo-regionen, omkring Rio Maior, passerer havluft gennem hullet i bjergene, hvilket gør klimaet vådere, blæsende og køligere.

DOC tillader en temmelig bred vifte af druesorter og de lokale hvide er Fernão Pires, Hvid Alicante, Arinto, Talia, og Trincadeira DAS Pratas Vital, men også Chardonnay og Sauvignon Blanc, og sideløbende med traditionelle røde som Castellan og Trincadeira, er det muligt at bruge Aragonez, Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon og Merlot.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.