Uimodståelige sommerdesserter

3 uimodståelige sommerdesserter

Den danske sommer er fyldt med uimodståelige kager, desserter og is i alverdens afskygninger. I denne guide får du vores bud på 3 enkle sommerdesserter, hvor hovedelementerne er bær og grøntsager som kan findes rundt i de danske haver. For hvad smager mere af sommer end et modent jordbær plukket direkte fra haven eller en kompot lavet på friske rabarberstængler?

Cheesecake med rabarber

Vi danskere har i den grad fået øjnene op for rabarber de sidste par år. Tidligere er rabarber ofte blevet forbundet med en syrlig og til tider sur smag, der skår på tungen og gjorde munden ru. Men så snart rabarberstænglerne bliver tilberedt ordentligt, får du en fantastisk smag af rabarber, der emmer af sommer og lune aftener. En af vores favoritdesserter er en cheesecake med rabarbertopping. Den søde og sprøde kiksebund sammen med den cremede midte, får den mest uimodståelige smag sammen med den søde og smagfulde rabarbergelé. Udover en fantastisk smag, så får kagen en smukt og jævnt lag på toppen. Ønsker du at gøre endnu mere ud af kagen, kan du pynte den med spiselige blomster og skovsyre.

heather-barnes-Ij4KWgVSzaM-unsplash
rhubarb-4757691_1920

Rabarbertrifli

Skal du imponere gæsterne men er begrænset af tid? Så kommer rabarbertrifli som sendt fra himlen. Den lette og luftige dessert både ser og smager imponerende, og kan laves på stort set ingen tid. De fleste trifli kræver ingen bagetid, men vær opmærksom på at desserten kræver lidt tid på køl. Det er en fantastisk dessert at servere, da den kan laves i god tid, så du har masser af ro til at nyde samværet med dine gæster. En trifli består typisk af tre lag, makroner, rabarberkompot og vaniljecreme. Der findes efterhånden så mange varianter af desserten, at den kan laves i alle sværhedsgrader. Men den klassiske opbygning på en trifli ser nogenlunde sådan ud: Det sprøde lag makroner i bunden, det søde lag kompot i midten og det bløde lag af vaniljecreme på toppen.

Er rabarberne ikke klar eller får du pludselig lyst til trifli uden for sæson? En trifli kan laves med alverdens bær og frugter – både friske og frosne, så prøv dig endelig frem indtil du finder din favorit.

Jordbær med fløde

Den mest klassiske dessert der emmer af barndom og uendelige lange sommerferier. Det kan godt være, at denne dessert ikke skriger gourmet eller kalder på alverdens kokkekunster. Derimod er det muligvis den dessert, som smager allermest af dansk sommer. Og hvordan noget så såre simpelt kan være så uimodståeligt, er mig en stor gåde. Hvis du har en have med mulighed for at plante jordbærplanter, vil jeg på det kraftigste anbefale dig at plante nogle så snart du har muligheden. For smagen og følelsen af friskplukkede jordbær fra egen avl er helt fantastisk. Når det så er sagt, har vi i Danmark en kanon mulighed for at købe friske danske jordbær når de er i sæson. Opskriften på denne dessert kræver hverken tid eller kræfter og er noget så enkelt: Skyld og klargør jordbær. Halvér eventuelt bærrene. Server bærrene med fløde og sukker. Velbekomme!