Gør din have sommerklar med vores guide

 

Så er vi endelig kommet ind i sommermånederne og hvis du ikke allerede har gjort din have sommerklar, så er det på tide at du får det gjort. Vores haveeksperter er kommet med en guide der indeholder tips og trick til hvordan du får en have der er klar til sommeren. Guiden indeholder både nogle praktiske elementer i at vedligeholde en have, og så indeholder den også inspirerende tips til hvordan du sikre dig en flot have.

Hækken

En af de praktiske ting du skal have styr på, er hækken. Det er ikke nødvendigvis en ting der er super krævende, da det ikke er noget du skal holde øje med i løbet af sommeren. Men hvis du ikke får den klippet, så ender du med at få en skæv og ustyrlig hæk, som senere hen kan ende med at blive tynd, så man kan se igennem den. En tommelfingerregel er at en hæk kun skal klippes to gange om året. Første gang den skal klippes er omkring Sankt Hans og så igen når vi nærmer os slutningen af sæsonen. Hvis du ikke er den flittige haveejer, der mere nyder at sidde i haven end at gøre den sommerklar, så frygt ej. Mange af de mest almindelige hække kan godt klare sig kun at blive klippet en gang om året. Det eneste du skal være opmærksom på hvis du vælger kun at klippe den den ene gang, så skal du vente lidt med at klippe den. Her skal du gerne vente med at klippe den til engang i juli, så den ikke når at vokse for meget i løbet af sommeren.

Terrassen

De fleste haver har en lækker terrasse hvor de kan stille deres gril og andre møbler på. Uanset om du har en terrasse af træ eller fliser, så skal den gøres klar efter en dejlig dansk vinter. Men det er forskellige måder hvorpå du skal gøre den klar på. Hvis du har en terrasse af træ skal den oftest gøres ren og behandles, hvor hvis du har fliser så skal de renes oven på og imellem fliserne. Der kommer altid ukrudt imellem dine fliser, og det kan være rigtig hårdt at fjerne det hele første gang. Men hvis du er god til at gå fliserne igennem hvor 14 dag, så kan du holde ukrudtet relativt meget nede, så det ikke er så slemt når det skal gøres. Der findes rigtig mange haveredskaber, som du kan gøre brug af for at gøre dit arbejde lettere. Vores haveeksperter anbefaler at du tager i et havecenter og finder frem til de redskaber, der passer dig bedst. På den måde sikre du dig at du har alt hvad du skal bruge med på sammen tidspunkt undgår du at købe noget du aldrig får brugt.

Havemøblerne

Når solen begynder at varme og når de lyse sommeraftner begynder at komme til Danmark, så skynder de fleste danskere sig ud i haven. Med det samme de får muligheden skynder de sig ud for at sidde i havemøblerne på terrassen med en kold drikkevare i hånden. Det er derfor vigtigt at havemøblerne spiller og er helt klar til at sidde på. Det kommer selvfølgelig an på hvilken en type havemøbler du har i forhold til hvor meget de skal gøres sommerklar. Hvis du har et sæt af plastik, så er det oftest bare en våd klud med lidt sæbe, og så er det klar til at blive brugt. Men hvis du har havemøbler i træ, så anbefaler vores eksperter at du behandler dem en gang om året. Dine havemøbler kan nemlig holde i mange år, hvis du behandler dem med kvalitets træbeskyttelse inden hver sæson går i gang. Ligesom med haveredskaberne, så kan du finde de fleste typer i dit lokale havecenter eller på nettet.

Få en farverig

Så er vi endelig kommet til den lidt mere kreative del af guiden. Det er meget forskelligt i forhold til hvor meget tid du vil bruge på din have. Hvis du elsker at lave nye ting i din og få lidt jord under neglene, så vil vi stærkt anbefale dig at få nogle bede. Det kræver en del vedligeholdelse, så der meget nemt kommer ukrudt, der gør at de ikke ser så flotte ud. Men når det er fjernet, så har du muligheden for at lave de flotteste sammensætninger af grønne planter og farvige blomster. Noget af det der er rigtig populært, er en farverig have med en masse forskellige typer. Hvis du ikke er typen der gider at bruge hver weekend i have, så frygt ej. Du kan stadig få en dejlig farverig have uden at skulle have en masse bede. Mange vælger at plante blomster i krukker i stedet. Ved at bruge krukker som løsning, så slipper du for det trælse arbejde med at fjerne ukrudtet. Det eneste du skal være opmærksom på er, at blomster i krukker skal vandes lidt oftere, idet de ikke får fugten fra jorden, som de andre planter gør.

Det var det sidste vi have i vores guide om at gøre din have sommerklar. Vi er lige kommet ind i sommermånederne, og det er derfor nu din have skal være klar til at du kan nye den. Om du så nyder den ved bare at side i den eller at du nyder at gå rundt og lave en masse ting, så skulle du gerne være klædt godt på til sommeren nu.