Guide til jagttøj

Har du nogensinde stået i en situation hvor dit udstyr har svigtet dig? Det har vi vist alle, men i en jagt situation hvor du står ude i naturen og formegentlig skal være ude i adskillige timer, er det en ekstra stor udfordring, da du så sikkert vil blive både våd og kold, hvilket igen vil gøre at du ikke kan koncentrer dig om det vigtigste, nemlig selve jagten.
Da jagt er en forholdsvis dyr hobby, er det ekstremt vigtigt at der er styr på de grundlæggende ting, herunder det rigtige tøj der naturligvis skal holde dig tør, varm og samtidig skal det være nemt at kunne bevæge sig lydløst rundt. Men hvad er det så der er vigtigt, i forhold til at finde det helt rigtige jagttøj?

Da man bevæger sig rundt i naturen, og ofte skal igennem ufremkommelige områder, hvor man kan hænge fast eller på anden måde for revet sit tøj. Er det vigtigt at tøjet er af en ordentlig kvalitet, så tøjet ikke bliver revet eller på anden måde utæt, da man så bliver kold og så ikke kan koncentrer sig om at ramme dyret ordentlig.
Det rigtige tøj kan du have glæde af i mange år frem, og det vil i sidste ende spare dig både penge og ærgrelse.

Lige så vigtigt det er med slidstærkt tøj, er det at dit nye tøj har en ordentlig membran. Da tøjet skal holde dig varm både når du sidder stille i flere timer, men også når du bevæger dig rundt i terrænet. En membran sikrer at regnen holdes ude, men mindst lige så vigtigt er det at du kan ånde i tøjet, hvilket gør at du kan komme af med varmen, så du ikke bliver våd af kondens men kan holde dig tør og sikre at du kan holde varmen uden at være hverken for varm eller for kold.
Det rigtige tøjvalg, vil give dig en tør, varm og behagelig jagt i de næste mange år.

De fleste dyr er farveblinde, men kan godt skelne mellem kontraster, derfor er det vigtigt at dit nye tøj bruger den nyeste forskning inden for sløring, så du uset kan sidde i dit hochsitz eller bevæge dig ind på byttet. En del af en god camouflage er naturligvis også at kunne bevæge sig lydløst, så man ikke skræmmer dyrene væk.
Det rigtige tøj med den nyeste camouflage, vil sikre dig de mest optimale forhold i den jagt, i mange år frem.