Guide til din hudpleje

Rossmann - Hudpleje

Huden er kroppens største organ, og det er vigtigt at passe på den. Den består af flere lag, og dens primære funktion er at beskytte kroppen mod ydre trusler som f.eks. bakterier og UV-stråling. Huden hjælper også med at regulere kropstemperaturen og lagrer vand, fedt og mineraler. Det er vigtigt at passe på huden for at opnå et godt helbred og velvære. Her får du nogle tips til at holde din hud sund og smuk:

1. Drik masser af vand. Huden har brug for hydrering indefra og ud for at se bedst ud. Der findes en fin tommelfingerregel som siger, at en person med et normalt aktivitetsniveau bør indtage 1,5 liter vand dagligt.

2. Spis en sund kost. Hvis du spiser næringsrige fødevarer, får din hud de næringsstoffer, den har brug for for at forblive sund.

3. Brug solcreme. Solcreme beskytter din hud mod skadelige UV-stråler, som kan forårsage hudkræft og rynker.

4. Rens din hud regelmæssigt. Snavset hud kan føre til akne og andre hudproblemer. Specielt hos unge mennesker er det vigtigt at rense huden, hvis man ønsker at undgå bumser og akne.

5. Fugt regelmæssigt. Tør hud kan se skællet og usund ud. Fugtighedscreme og rensende cremer kan hjælpe markant. De kan ofte fås billigt fra det kendte brand Nivea.

6. Gå til en hudlæge, hvis du er bekymret for din huds sundhed. Dermatologer kan tilbyde professionel rådgivning og behandling af alle hudproblemer, du måtte have.

7. Brug hudpeelinger sparsomt. Hudpeelinger kan hjælpe med at fjerne døde hudceller og mindske rynker, men overdreven brug kan forårsage overdreven tørhed og irritation. Det kan være godt at have med i rotation, som et supplement til din daglige hjemmelige hudpleje rutiner.

8. Undgå at ryge tobaksprodukter. Rygning forårsager rynker og øger risikoen for forskellige hudsygdomme som psoriasis og kræft. Udover hudsygdomme er der en lang række af livsstilssygdomme som følger med denne last, så derfor bør du generelt holde dig fra tobak.

9. Beskyt din hud mod miljøgifte som forurening og andre miljøirriterende stoffer ved at bruge beskyttelsesbeklædning og ansigtsmasker, når det er nødvendigt.

10. Motioner regelmæssigt for at forbedre blodcirkulationen, hvilket også vil hjælpe med at holde din hud sund og ungdommelig.