Gå på opdagelse i kaffens smagsverden

Undrer du dig nogle gange over, at der findes så mange forskellige kaffeposer i supermarkedet? Det er uden tvivl en af de hylder i ethvert supermarked hvor udvalget er størst.
Men køber du ligesom de fleste danskere den samme kaffe hver gang – og tit også den samme kaffe, som dine forældre købte, har du heller ingen idé om hvad alle de forskellige typer af kaffe repræsenterer.

Hvad definerer smagen i kaffe?

Der er flere forskellige faktorer der påvirker smagen i en kaffe. Faktisk kan man opnå flere smagsnuancer i kaffe end i vin. En af de afgørende og grundlæggende elementer i kaffesmag er kaffebønnen. Der findes et utal af forskellige kaffebønner, der alle sammen er forskellige fra hinanden. Dog kan man inddele alle de forskellige kaffebønner i to overordnede kategorier:

  • Arabica
  • Robusta

Den store forskel på disse overordnede kaffebønnetyper er, at Arabica er mere porøs, modtagelig overfor sygdom og har et lavere koffeinniveau, mens robusta er mere (sjovt nok) robust og indeholder 10x så meget koffein som arabica-bønner.

Risteprocessen er altafgørende

Udover selve kaffebønne-typen er en altafgørende faktor for smagen, hvordan bønnerne ristes.
Man kan riste kaffebønner lyst, medium eller mørkt (groft sagt) hvor alle forskellige grader af ristning skaber forskellige grader af karameliseringer og dermed smagsnuancer.

Hvad skal du så købe fremadrettet?

Hvis du er nysgerrig på at udforske alle de forskellige kaffetyper og dykke ned i verdenen af kaffesmage, er det fuldt forståeligt.

Men hvor skal du starte?

Det er dyrt og du kommer til at spilde meget kaffe, hvis du skal købe 400g poser af samtlige forskellige typer på hylden i Brugsen…

Det er her en Nespresso maskine med dertilhørende kapsler rent faktisk er fuldstændig genial. Du køber kun kapsler til enkeltkopper og du har mulighed for at udforske en næsten uendelig mængde af forskellige kaffetyper med forskellige nuancer i smagen. Så det vil være rådet herfra – at gå på opdagelse i kaffens verden med Nespresso.